A felújított és kibővített óvoda épület átadásán elhangzott köszöntő beszéd:

Isten hozott mindenkit!

Maria Kirchmayr vagyok, a világszerte tevékenykedő „Jugend Eine Welt“ osztrák segélyszervezet adománygyűjtő tevékenységének felelős vezetője.

Különösen örülök annak, hogy ma itt lehetek. A „Jugend Eine Welt“ számára, és személyesen nekem is, különleges ez a mai nap. 

A „Jugend Eine Welt“ szerte a világon a hátrányos helyzetű gyerekek érdekében lép fel.  Sok rászoruló az utcán él, veszélyeknek kitéve, vagy nehéz családi körülmények között, és sokszor teljesen ki vannak szolgáltatva. Az egyik kivezető út ebből a zsákutcából az a segítség, amelyet projektpartnerünk, a Don Bosco szerzetesközösség kínál: átfogó nevelés és képzés, amely a fejlődés kulcsa. A fiatalok felé fordulni, függetlenül a származásuktól és a bőrszínüktől, értékelni és tisztelni őket, segíteni a kibontakozásukat – ez az, ami a Laura Vicuna Óvodában példamutató módon megvalósul. Az egy évvel ezelőtt Mogyoródon tett első látogatásom óta tapasztalom, milyen szeretettel, örömmel és lelkesedéssel vezeti Carolina nővér ezt az intézményt, és mennyire elkötelezett az óvoda átépítésével kapcsolatban.

6684
_DSC6756
_DSC6796
_DSC6842
_DSC6869
_DSC6875
_DSC6881
_DSC6888
_DSC6894
_DSC6901
_DSC6908
_DSC6957
_DSC6970
_DSC6974
_DSC6980
_DSC6991
_DSC6997
_DSC6999
_DSC7002
_DSC7004

A „Jugend Eine Welt“ számára ezért nem az volt a kérdés, hogy a Laura Vicuna projektet támogatja-e, hanem az, hogy hogyan. Nagy örömömre sikerült a Kapsch családot megnyerni, akik széles látókörrel, felelősségvállalással és  nagylelkűséggel vállalták a támogató partner szerepét. Tisztelt Fülöp úr, és Dr. Kari Kapsch, nagy hálával tartozom Önöknek. Egyúttal átadom a Jugend Eine Welt alapítójának, és vezetőinek köszöntését is.
Csak rajtuk keresztül indulhatott el ez a kezdeményezés, és ma így adhatjuk át ezeket a helyiségeket a gyerekeknek, akik itt még inkább kifejleszthetik adottságaikat.
Szívből köszönöm, és sok örömet kívánok Önöknek és a gyerekeknek, akiket a jövőjük felé vezető úton elkísérnek.

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com